Keizer Koopmans is een ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw. Wij werken tussen verschillende schaalniveaus aan een sociale, duurzame en toekomstbestendige leefomgeving. Wij maken ontwerpen met een sterke identiteit die passen in hun omgeving.
scroll naar beneden voor meer
Visie


Wij zijn geïnteresseerd in de mix van architectuur en stedenbouw. In ons werk richten we ons op de overgangen in ons dagelijks leven tussen publieke en private ruimtes en de sociale interactie tussen bewoners, gebruikers en de omgeving.

Lees hier meer over onze visie.

Bureau


Met ons groeiende team werken we aan een breed scala van projecten, van openbare gebouwen en plaatsen tot huisvesting en complexe stedelijke uitdagingen. Met BIM 3D software werken we aan eenvoudige antwoorden op complexe uitdagingen. Aan de basis van elk ontwerp ligt een overtuigend verhaal van toegevoegde waarde voor mens en natuur.

Erkenning


2021 Carnisse Eiland,  1.st prijs, besloten prijsvraag stedenbouwkundig plan met ruim 500 woningen


2020 ARC20 Young Talent Award, genomineerde veelbelovende architecten onder de 35 jaar


2019 Europan 15,  1
.st prijs, Europese architectuurwedstrijd

Selectie van opdrachtgevers


Operatie NL, Amsterdam

Heijmans, Rosmalen

VORM Ontwikkeling, Rotterdam

Gemeente Rotterdam

3G-Office, Madrid 

Era Contour, Zoetermeer

Kadoelenwerf, Amsterdam

Dura Vermeer, Rotterdam

Stadgenoot, Amsterdam

Rebel Group, Rotterdam

Merzario, Rotterdam

Cool Down City, Rotterdam

Blue Boat Group, Amsterdam

Architectuur Instituut Rotterdam

Gemeente Amsterdam

IMG_9959_WK_web

Oprichters


Het kantoor is begin 2020 opgericht door Wouter Keizer en Ule Koopmans. Voordat zij het bureau Keizer Koopmans oprichtten, werkten Wouter en Ule bij gerenommeerde architectuurbureaus in Nederland en Duitsland. Ze werkten aan bekroonde gebouwen en internationale wedstrijden, aan Nederlandse stedenbouw en Duitse bouwtechnologie. In deze jaren hebben zij brede ervaring opgedaan in alle fasen van het ontwerp- & bouwproces. Naast het werken voor opdrachtgevers werkt Keizer Koopmans aan zelf geïnitieerde projecten via eigen ontwikkelingsinitiatieven.

Wouter Keizer (1988) studeerde in 2012 samen met Ule af aan de Technische Universiteit Delft. Na zijn afstuderen werkte hij aan het Nationaal Militair Museum en verschillende internationale architectuurwedstrijden bij Claus & Kaan Architecten.

De afgelopen jaren werkte hij als projectarchitect bij Grüntuch Ernst Architekten aan een groot transformatieproject in het centrum van Berlijn. Hij was verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van een groot appartementengebouw in ‘Areal am Tacheles’, waar hij samen met Brandlhuber+ en Herzog & de Meuron werkte aan een masterplan. Wouter organiseert ook jaarlijks architectuurexcursies naar o.a. Hamburg, Kopenhagen en Basel.


LinkedIn Wouter Keizer

Ule Koopmans (1986) studeerde in 2012 samen met Wouter af aan de Technische Universiteit Delft. Na zijn afstuderen werkte hij bij Mirck Architectuur aan de realisatie van een moderne villa met tuin van Piet Oudolf en de PPS Rechtbank Amsterdam bij Rob Hootsmans.


De afgelopen jaren werkte Ule bij Next Architects aan verschillende projecten, variërend van grote woningbouwprojecten in Utrecht en Portugal tot een stedenbouwkundige analyse voor Sloterdijk in Amsterdam. Naast het werken bij architectenbureaus begon Ule zijn eigen vastgoedontwikkelingsbedrijf – De Ontwikkelmannen – in samenwerking met een aannemer en ontwikkelaar. Ule speelt een centrale rol bij het verbinden van verschillende belangen vanuit het oogpunt van ontwerp.


LinkedIn Ule Koopmans

20201104-_RK_4574-web