Keizer Koopmans is een ontwerpbureau voor architectuur op verschillende schaalniveaus. Wij maken ontwerpen met een sterke identiteit die passen in hun omgeving.

 

 

 

scroll naar beneden voor meer

Visie


Wij zijn geïnteresseerd in de mix van architectuur en stedenbouw. Wij geloven in het vermogen om de essentie van een project te vertalen naar een ruimtelijk ontwerp met ogenschijnlijke radicale eenvoud. Met ons team werken we aan een breed scala aan projecten, van openbare gebouwen en plekken tot woningbouw en complexe stedelijke opgaven.

Erkenning


2024 Next Step Award, genomineerd, veelbelovende jonge architecten

2024 Station Almelo, geselecteerd, aanbesteding visiedocument

2024 Motorstalling Schiphol, geselecteerd, besloten prijsvraag

2023 Amstelkwartier kavel 10B, 1e prijs, ontwikkeltender ca. 120 woningen

2023 Stationskwartier Enschede, geselecteerd, besloten prijsvraag visiedocument

2021 Carnisse Eiland, geselecteerd, besloten prijsvraag ca. 500 woningen

2020 ARC20 Young Talent Award, genomineerd, architecten onder 35 jaar

2019 Europan 15, 1e prijs, Europese architectuurwedstrijd

IMG_9959_WK_web


 

Keizer Koopmans is begin 2020 opgericht door Wouter Keizer en Ule Koopmans. Voordat zij het bureau oprichtten, werkten Wouter en Ule bij gerenommeerde architectuurbureaus in Nederland en Duitsland. Ze werkten aan bekroonde gebouwen en internationale wedstrijden, aan Nederlandse stedenbouw en Duitse bouwtechnologie. In deze jaren hebben zij brede ervaring opgedaan in alle fasen van het ontwerp- & bouwproces.

Wouter Keizer (1988) studeerde in 2012 samen met Ule af aan de Technische Universiteit Delft. Na zijn afstuderen werkte hij aan het Nationaal Militair Museum en verschillende internationale architectuurwedstrijden bij Claus & Kaan Architecten.


Vervolgens werkte hij als projectarchitect bij Grüntuch Ernst Architekten aan een groot transformatieproject in het centrum van Berlijn. Hij was verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van een groot appartementengebouw in ‘Areal am Tacheles’, waar hij samen met Brandlhuber+ en Herzog & de Meuron werkte aan een masterplan. Wouter organiseert ook jaarlijks architectuurexcursies naar o.a. Hamburg, Kopenhagen en Basel.


LinkedIn Wouter Keizer

Ule Koopmans (1986) studeerde in 2012 samen met Wouter af aan de Technische Universiteit Delft. Na zijn afstuderen werkte hij bij Mirck Architectuur aan de realisatie van een moderne villa met tuin van Piet Oudolf en de PPS Rechtbank Amsterdam bij Rob Hootsmans.


Vervolgens werkte Ule bij Next Architects aan verschillende projecten, variërend van grote woningbouwprojecten in Utrecht en Portugal tot een stedenbouwkundige analyse voor Sloterdijk in Amsterdam. Naast het werken bij architectenbureaus begon Ule zijn eigen vastgoedontwikkelingsbedrijf – De Ontwikkelmannen – waar een centrale rol bij het verbinden van verschillende belangen vanuit het oogpunt van ontwerp.


LinkedIn Ule Koopmans

20201104-_RK_4574-web